Нова ліцензійна політика PTC Vuforia Engine

Підрозділ Vuforia компанії PTC оголосив про глобальну зміну ліцензійної політики рішень PTC Vuforia Engine з 16 листопада 2021 року.

Відтепер усі ліцензії продаються пакетами та не залежать від річного обороту власника AR-додатка. Ліцензія виділяється на компанію, це означає, що клієнти, які придбали ліцензію Vuforia Engine, можуть розгортати необмежену кількість програм доповненої реальності для необмеженої кількості користувачів.

Три пакети ліцензування:
1. Тариф Basic — базова ліцензія, яка включає Ground Plane, Image Targets, VuMarks, Cylinder Targets, Multi Targets, Advanced Camera APIs і Object Targets. Ліцензія є безкоштовною, але не включає використання MODEL TARGETS (розпізнавання об’єктів за формою, за допомогою існуючих моделей 3D) і AREA TARGETS (прив’язка до місцевості). Також у цьому тарифі не здійснюється технічна підтримка від PTC.
2. Тариф Premium — ліцензія включає всі функції AR на основі зображень, підтримку користувача хмари, розширені і зовнішні API-інтерфейси камери і цільові моделі. У нього включені розпізнавання Model Targets та Area Targets, а також технічна підтримка від виробника.
3. Тариф ISV – ліцензія НЕЗАЛЕЖНОГО ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ дозволяє інтегрувати Vuforia у власні розробки, які будуть пропонуватись третім особам на основі моделі Підписки (SaaS). Дає право на розгортання та продаж 1 продукту, який інтегрується з Vuforia Engine з 15% роялті.

Таким чином, більшість ліцензій для розробки додатків доповненої реальності, які розробляються на платформі Vuforia Engine, можна придбати безкоштовно та безкоштовно продовжити вже куплені підписки.

Якщо замовнику важливо отримати максимальні можливості та оперативну технічну підтримку, тепер можна придбати єдиний тариф Premium.

Також варто відзначити, що це перший значний крок до OEM та SaaS моделі партнерства з компанією PTC у сегменті AR з тарифом ISV.